FÖRORTEN.NU fortsätter att kroka arm för en positiv utveckling

Förorten.nu fortsätter att kroka arm för en positiv utveckling. Vi kan med glädje presentera nästa uppsättning talare på lanseringseventet av Förorten.nu den 3 maj. Dessa tre eldsjälar har genom sitt otroliga engagemang och nytänkande alla bidragit till positiv förändring i deras arbete genom att maximera de förutsättningar som finns runt omkring dem.

Abdulrahman Bulale, eller Abdi som han kallas, är 16 år gammal och har ett CV längre än de flesta kan drömma om. Förutom att han pluggar teknik på gymnasiet engagerar han sig i en rad olika organisationer såsom Fryshuset Powerhouse, Löparakademin, Run for Office, Friends och fler därtill. Han är även ungdomsinspirationsledare på A Million Minds. Abdi arbetar hårt för att skapa en positiv utveckling för unga genom att inspirera och uppmuntra till engagameng.

Mats Wernheim är initiativtagare och VD för Jobbfestivalen – Tema mångfald och inkludering. Genom sitt nyskapande koncept har han bidragit till att  över 600 personer hittade ett nytt jobb och 10 000 personer som besökte Jobbfestivalen i Kungsträdgården 2022. Utöver hans arbete med Jobbfestivalen är han även styrelsemedlem i Diversity Charter som är världens största nätverk för mångfald och inkluderingsfrågor. Mats vill både se och höra människor, oavsett bakgrund eller situation. 

Sofia Breitholtz tror på kraften i att föra samman olika sektorer och perspektiv för att lösa globala utmaningar. Hon har en passion för frågor kring våra barn och ungdomars framtid, kvinnors egenmakt och transformativt ledarskap. Sofia har tidigare erfarenhet från strategi- och managementkonsulting på EY och från att arbeta med hållbarhet på Ben & Jerry's/Unilever. Hon har även erfarenhet från utvecklingssamarbete med EU i södra Afrika och från socialt entreprenörskap som vice VD för Solvatten, samt erfarenhet från flera styrelseuppdrag inom den ideella sektorn. Idag är Sofia VD för Reach for Change. Reach for Change är en global icke-vinstdrivande organisation som stödjer sociala entreprenörer i tidiga skeden med kapacitetsutveckling och ekosystemutveckling på tre kontinenter.

Du vill inte missa lanseringseventet av Förorten.nu. Vi har endast ett begränsat antal platser så se till att anmäla dig redan nu på följande länk: https://www.eventbrite.se/e/lansering-forortennu-biljetter-607112920087.

#förorten #förortennu #event #inkludering #mångfald #framtidtro #samtal #kista #engagemang #initiativ #perspektiv #nyansera

Madeleine Opira