Nästa uppsättning talare till FÖRORTEN.NU

Vad händer när det offentliga samtalet vidgas och fler får komma till tals när det gäller hur vi för förorten framåt?

Endast 13 dagar kvar till lanseringseventet av Förorten.nu! Under eventet kommer ni ha möjlighet att ta del av oerhört spännande samtal om allt som rör förorten. Det vill ni verkligen inte missa. Kvarvarande biljetter börjar sina så se till att knipa din plats redan nu. 

 

Med nöje vill vi presentera nästa uppsättning talare. Till vänster har vi Erik Stenberg som är arkitekt och lektor vid KTH Skolan för Arkitektur och samhällsbyggnad (ABE). Han har undervisat i 25 år med en särskild inriktning på grundläggande nivå, designprocesser och bostäder. Han undervisar för närvarande i arkitekturprogrammet, deltar i europeiska och regionala forskningsinitiativ samt bedriver bostadsforskning. Erik har sedan 1999 varit engagerad i praktiken, forskningen och politiken för omstruktureringen av miljonprogrammets bostadsområden. Han har i över 20 år kämpat för att ge miljonprogrammet upprättelse. Han har ritat om lägenheter, organiserat en bostadsmässa (Tensta Bo 2006), forskat och ställt ut arkivmaterial från sin växande samling, startat en introducerande arkitekturskola i Tensta, ett av Stockholms största modernistiska bostadsområden, och föreläser ofta nationellt och internationellt. Under 2021-2025 leder Stenberg den svenska delen av ReCreate, ett EU Horisont 2020-finansierat forskningsprojekt som fokuserar på återbruk av prefabricerad betong som inte var tänkt för demontering.


Shirin Saif är partner på Roschier Advokatbyrå. Hon är specialiserad inom komersiell tvistlösning. Hon har agerat ombud i tvister rörande entreprenad och infrastruktur, post-M&A frågor samt övriga kommersiella tvister i skiljeförfaranden och inför domstol. Shirin började på Roschier 2016. Hon är erkänd för sitt expertkunnande inom tvistlösning i Sverige (bl.a. enligt The Legal 500, Who's Who Legal och Benchmark Litigation). Shirin är även ansvarig för Roschiers pro bono klienter som är olika samhällsorganisationer som verkar för förändring. Advokatbyrån stöttar dessa organisationer finansiellt och med juridiskt stöd.

Madeley Garcia är 19 år gammal och har ett brinnande intresse för demokrati- och klimatfrågor. Hon har på flera sätt engagerat sig politiskt utanför sin skolgång genom Botkyrkas ungdomfullmäktige och hon har dessutom startat en klimatförening på sitt gymnasium för att öka miljömedvetenheten hos andra elever. I dag är hon aktiv i Run for Office för att skapa möjligheter att förändra samhället till det bättre. 

Se till att skaffa dina biljetter nu på följande länk: https://www.eventbrite.se/e/lansering-forortennu-biljetter-607112920087. Var med och bidra till en positiv utveckling i förorten!


Foto Erik Stenberg: Peter Lydén.

Madeleine Opira