Välkommen till att vara med och skapa det nya samtalet om förorten

Välkommen till att vara med och skapa det nya samtalet om förorten.

Den 28 april lanserar vi den nya sajten FÖRORTEN.NU som tar samtalet om förorten till en ny nivå. Vi samlar perspektiv från hela samhället och för en mer öppen och bred dialog kring förorten, bortom det offentliga samtalet som förs i traditionella medier i dag.

På Förorten.nu är det din tur att tycka till om allsidiga ämnen och perspektiv som berör förorten. Vi lyfter viktiga infallsvinklar från lokala röster, yrkesverksamma, experter och forskare samt invånare från hela samhället. Frågorna tar avstamp i förorten men berör hela Sverige.

Med Förorten.nu vill vi bidra till att fler röster höjs och skapa en mer nyanserad och verklighetstrogen bild av förorten för att bidra till ett mer konstruktivt och lösningsorienterat samtal som verkar för en positiv utveckling.  

Vi tror att Förorten.nu är samtidens nyckel för att skapa förändring. Vi gör så att människor möts på lika villkor och skapar förutsättningar så att förändring sker på riktigt. Vi behöver korsa de segregerande gränserna som skapar “Vi mot Dem” för att skapa ett Sverige med framtidstro för alla. 

Följ oss online när vi lanserar Förorten.nu. den 28 april eller möt oss live den 3 maj då vi har den officiella fysiska launchen på Kista NOD, Borgarfjordsgatan 12. Eventet startar kl 17.00 och programmet håller på till 20.00 där ni kommer kunna ta del av intressanta panelsamtal med framstående talare som idag på olika sätt arbetar med att stärka förorten

Förändring kommer aldrig komma av sig själv. Var med och bidra till en positiv utveckling i förorten och samhället i stort genom Förorten.nu! 

Håll utkik för mer information och länk till anmälan.

Madeleine Opira