Kvinnoföreningen Geesgud i Tensta och Rebellmammorna gör skillnad för klimatet

Kvinnoföreningen Geesgud i Tensta och Rebellmammorna gör skillnad för klimatet

 

I helgen träffades kvinnoföreningen Geesgud i Tensta och gruppen Rebellmammor varandra. Gruppen Rebellmammorna brinner för klimatfrågan, eftersom jordens framtida skick överlämnas till barnen. Föreningen startade i Malmö när mammor från staden började prata med varandra om miljön och insåg att förändring inte kan ske utan verkan. Kvinnoföreningen Geesgud i Tensta består vidare av en grupp kvinnor som organiserar aktiviteter för barn och mammor i området.

Mötets huvudämne bestod av klimatfrågan. Båda grupperna jobbar för att skapa ett hållbart samhälle vilket är varför de valt att nätverka med varandra. Detta är något vi på A Million Minds ser som positivt. Rebellmammorna och Geesgud kom överens om att något måste göras och att större verkan sker genom samarbete. Det skrivs dock sällan om vilket arbete som förs gällande klimatfrågan i Sveriges förorter. Vi på A Million Minds jobbar för att skapa en nyanserad bild av vilket arbete som görs i förorten och ser gärna att fler initiativ som dessa lyfts upp. Vi ser fram emot att se vad Rebellmammorna och Geesgud kan skapa för förändring och hur deras samarbete utvecklas. 


Källa: Jansson, Monica (2023). Mammor nätverkar för ett bättre samhälle. Nyhetsbyrån Järva. https://www.nyhetsbyranjarva.se/rebellmammorna-mobiliserar-i-tensta/ Publicerad 10 mars 2023.

Madeleine Opira