Praktik HT 2024

2 Praktikplatser – Projektledare och redaktör till A Million Minds.

Vi söker dig som har praktik inom ramen för sin högskoleutbildning med inriktning mot exempelvis: mänskliga rättigheter, samhällsplanering, statsvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap eller journalistik. Vi tror att du har kunskap och intresse för ungdomsfrågor, utbildningsfrågor, demokrati och samhällsdebatt.

Vi söker dig som är initiativrik samt drivande. Du ska kunna arbeta självständigt såväl som under handledning, du ska behärska svenska och engelska i tal och skrift.

Erfarenhet av att arbeta med unga och projektledning är meriterande. Ideella engagemang och föreningserfarenhet såsom idrott eller studentrörelsen, sociala organisationer, aktivistnätverk eller liknande ses också som meriter.

Du kommer att arbeta med att stärka människors från miljonprogrammets förorter röster genom olika initiativ.

Arbetsuppgifterna är omväxlande. Bland annat ingår dessa uppgifter: publicering av texter, omvärldsbevakning, skrivandet av pressmeddelande, dokumentering/delrapportering, projektledning samt delaktighet i byggandet av nätverk.

Omfattning och förutsättning

Heltid höstterminen 2024, praktiken är oavlönad och vi förutsätter att detta är en del av din utbildning och att du får CSN-medel. Praktiken startar efter överenskommelse i augusti 2024. Skicka in din ansökan snarast, dock senast 15 juni 2024.

Skicka in din ansökan!

Skicka ett mejl till oss med personligt brev och CV om varför du vill göra din praktik just hos oss till: info@amillionminds.se  För frågor om praktiken hör av dig till Madeleine Opira på mejl eller telefon 073-642 62 01. Vi ser fram emot din ansökan!

Perioden augusti fram till december 2024. Omfattning kan dock diskuteras beroende på förutsättningarna i din utbildning. Praktiken är oavlönad.

Madeleine Opira