Dream Challenge

Home  /  Dream Challenge

 

Dream Challenge

2013 utvecklade A Million Minds satsningen Dream Challenge. Då det var tydligt att det fanns skillnader i gymnasiebehörigheten på skolor runtom i landet och att utsatta områden var särskilt drabbade. Detta innebär att många talanger, drömmar och drivkrafter gick till spillo. Vi tror att barn och unga har rätt till jämlika förutsättningar. A Million Minds utvecklade därför en motivationskurs i tävlingsform för högstadieelever i främst miljonprogrammets förorter. Forskning visar att en god start i högstadiet med fortsättning till gymnasiet ger en god chans att bryta utanförskap.

Dream Challenge har ett tydligt mål att lyfta ungas gymnasiebehörighet  samt framtidstro i de skolor som ligger långt från det nationella snittet så att morgondagens, talanger, medarbetare, partners och vänner får en juste chans.

För våra partnerföretag innebär Dream Challenge en möjlighet för företaget och medarbetare att vara delaktig i, göra skillnad och bidra till att stärka den sociala hållbarheten i miljonprogrammens förorter. Programmet är ledarskapsutvecklande och som medarbetare kommer man i kontakt med en ny målgrupp. Programmet finns idag i skolor i Husby, Akalla, Hjulsta, Rinkeby, Skärholmen, Alby och Rissne.
Programmet är 4 veckor långt, där en eller flera medarbetare engagerar sig i upp till 10 h inklusive förberedande utbildning. Det finns också en möjlighet att och/eller sitta med i jury under ca 4 h inklusive förberedelser.

Nedan kan du läsa om hur en av våra större partners utformade sitt engagemang i Dream Challenge.

SEB En Dream Challenge Partner

SEB är en Dream Challenge Partner och har engagerat cirka 60 av sina medarbetare sedan start år 2013 att vara med ute på skolorna för att coacha och inspirera.  SEBs medarbetare, föreläser, inspirerar och kan även vara jurymedlemmar. Flera elever har fått möjlighet till jobbskuggning på SEB.

SEB har varit väldigt nöjda med samarbetet som inte bara är en bra chans för personalen att utöva gott ledarskap, utan även en inblick i hur morgondagens anställda ser på framtiden. Hur ser unga i miljonprogrammets förorter på sin omvärld och vad är viktigt för dem när de i sin tur ska välja arbetsgivare eller samarbetspartner.